VÅR VERKSTAD

Vad finns på Mikrofabriken?

VÄRLDENS BÄSTA VERKSTAD

Just nu huserar Mikrofabriken på Exportgatan 17b precis i närheten av Bejier. Du hittar oss lätt på Google Maps genom att söka på Mikrofabriken. Vi hyr en lokal som var ett tomt skal när vi flyttade in och nu är full av roligheter och sprudlar utav liv. Utan alla medlemmar som hjälper till så hade vi inte haft någon lokal eller kunnat göra någonting i den.


Mikrofabriken är uppdelad i olika områden.

Metallverkstaden: En metallverkstad med utrusning för skärande-, slipande- och plåt-bearbetning samt svetsning.

Vi har en välutrustad träverkstad som består av bland annat: Pelarborr, bandsåg, figursåg, radialarmsåg, svarv, bandslip, justersåg.

Laserskärning i ickemetalliska skivmaterial samt utrymme för 3D-utskrifter med FDM och resinskrivare.

Här finns bland annat lödpennor, hetluftstation, nätaggregat, oscilloskåp, mikroskop, lödugn, stora vridtrafos och annat smått och gott.

Fullt utrustad syateljé med bland annat overlock, industrisysmaksin, vanlig sysmaskin, och ett stort tygförråd.

Vinylskärare och monteringsbord delar ytan och gör verkstaden komplett.

Ett slutet filtrerat utrymme för att kunna måla/lacka utan damm. Mest spray men även penseljobb. Ett tämligen färgglatt rum!

Elda, Värm, Smält, Gjut, Sintra och Banka.

Mikrofabrikens egena bastu erbjuder smältverk, smedja samt keramikugn

Bryggeriet erbjuder utrustning som medlemmar kan utnyttja för bryggning av öl i liten skala för egen förtäring (s.k. Hembryggning) samt en plats för utbildning kring ölbryggning.

Vi har möjlighet att meka med fordon och vi har vissa specialverktyg som kan behövas.

Det finns mer....

Vi har även ett gäng andra områden som har en rent organisatorisk funktion:

- Asylum, de ytor som hyrs av medlemmar för pågående projekt och lagring av lite större saker.

- Lagring & annat, två containers och några kvadratmeter inomhus består av lagring och annat. Det är helt enkelt de platser som finns att förvara saker på.

- Torg & trivsel, våra gemensamma ytor som inte är del av en verkstad faller under torg och trivsel. Bord på hjul, högtalare, belysning och kaffe är exempel på saker som detta område fixar.

- Omklädningsrummet finns på andra våningen intill bryggeriet, det finns möjlighet för medlemmar att förvara sina verkstadskläder och byta om.


Verkstäder skapas, omformas och utvecklas allt efter behov och engagemang, Mikrofabriken är vad vi gör det till och därför är vi nu Sveriges tyngsta Makerspace!