Mikrofabriken är Nordens största makerspace och är beläget i centrala Göteborg. Vi är en förening som till våra medlemmar tillhandahåller verktyg, maskiner och utrymme som man kanske inte har plats för hemma. På Mikrofabriken så har vi verktyg för att skapa nästan vad som helst!

Vi är ett helt medlemsdrivet och medlemsfinansierat makerspace som innehåller många välutrustade verkstäder för flera typer av konstruktionsarbeten och tillverkningstekniker. Här har vi över 1300 m² fyllda av alla verktyg du inte kan ha hemma, inklusive utrymme till medlemmarnas egna projekt!

Till oss kan du söka dig när kreativiteten eller projekten har växt ur lägenheten.

På Mikrofabriken är alla välkomna!

Bland våra medlemmar finns bland annat ingenjörer, tryckare, baristor och egenföretagare. Det vi har gemensamt är att vi gillar att bygga saker, och gärna delar med oss av det vi vet och kan. Alla är givetvis välkomna oavsett om det är första gången du sätter foten i en verkstad, eller om du är mer rutinerad än alla oss tillsammans!

De flesta av våra medlemmar håller på med projekt som är svåra att göra hemma. Antingen för att de är för stora, eller för att de kräver någon maskin som inte går att ha hemma. Det är allt från el-cyklar, till möbler, konstverk, och egna verkstadsmaskiner.

En stor poäng med hela verksamheten är just att genomföra alla de projekten som våra medlemmar längtat efter att göra, men aldrig haft möjligheten till. På Mikrofabriken finns massor av saker som gör det lättare att genomföra alla våra medlemmars projekt. Bland annat;

  • En gemenskap av personer som gärna hjälper till med de saker som du inte själv är expert på.
  • Maskiner, verktyg och utrustning för att tillverka saker med alla möjliga metoder.
  • Möjlighet till förvaring av stora saker och pågående projekt.